Zamieszczone przez Zorr
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Big, Szacun za chęci i za robotę"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez Zorr- jak wygląda sprawa z myciem, dresingiem uszczelek vs zbliżające się mrozy, czy jest szansa, iż uszczelki nam przymarzną np. po takim Poorboy'S World Natural Look ?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigColli też powinno sie nakładać przuy min. +15 stopniach. takze jeśli robiłeś pod chmurką to było zbyt zimno i wosk zapewne wogóle nie przyległ do lakieru.
Nie jest tak źle chyba, bo jest kropelkowanie, wczoraj myłem auto i trochę się placy pojawiło gdzie kropelki są nie równomierne. Zimy pewnie nie wytrzyma wosk, na przyszły sezon trzeba będzie szybciej zaplanować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bws34Big, Szacun za chęci i za robotę
Od jutra zabieram sie za moją Octę, tyle, że to potrwa jakieś 2 dni 8)
Zamieszczone przez hizokuNie jest tak źle chyba, bo jest kropelkowanie, wczoraj myłem auto i trochę się placy pojawiło gdzie kropelki są nie równomierne.
[ Dodano: Sob 19 Lis, 11 18:34 ]
No i zgodnie z zapowiedzią Octavia została przygotowana do zimy (lakier, koła i wnętrze). Auto przeszlo pełen proces detailingu co zajęło mi 2 dni. Tak oto moja O II sie po nim prezentuje:
Tak, to są dzwi, konkretnie drzwi kierowcy:
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Panowie jaki środek proponujecie do usuwania smoły z lakieru? wiem, że było tutaj parę razy ale nie chce mi się czytać 214 stronOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Panowie jaki środek proponujecie do usuwania smoły z lakieru? wiem, że było tutaj parę razy ale nie chce mi się czytać 214 stron-------------------------------------------------------
moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WlodyZamieszczone przez lukasz3112Panowie jaki środek proponujecie do usuwania smoły z lakieru? wiem, że było tutaj parę razy ale nie chce mi się czytać 214 stron
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollod siebie dodam T&G Nielsen. Za kwotę 40 zł dostajemy 1L. Jak na razie dla mnie numer 1. Choć już w mojej kolekcji czeka jakiś wynalazek MAC124 < sporo ludzi go chwali >Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollod siebie dodam T&G Nielsen. Za kwotę 40 zł dostajemy 1L. Jak na razie dla mnie numer 1. Choć już w mojej kolekcji czeka jakiś wynalazek MAC124 < sporo ludzi go chwali >
Komentarz
-
-
Polecam ze swej strony wosk FINISH KARE 2685 PINK PASTE WAX. Nałożyłem go jakoś pod koniec września i nadal pięknie się trzyma (zarówno na felgach jak i lakierze), zrobiłem jakieś 2-3k km w tym czasie był myty tak dobrze 3x a z 5 w międzyczasie opłukiwany samą wodą na bezdotykowej.
Na razie trzyma tak samo jak na początku. Zdjęć nie mam, bo komórka mi nie ogarnia
Co do T&G to jakoś mnie nie przekonał, może źle nakładam (pryskam na karoserię) ale nie wychodzi to zbyt wydajnie
Za to chwalę sobie NonAcidic Al Cleaner jest świetny (no może poza tym, że się oblałem i łapa mnie piekła jak cholera) ale działa super, ładnie rozpuścił zaschnięte owady co już nic tego wziąć nie chciało
Komentarz
-
-
No i dzisiaj widać bylo co znaczą porzadne kosmetyki i porzadne zabezpieczenie lakieru na zimę. Moja O II w połowie listopada przeszła pełan proces detailingu przygotowujacy ją do zimy. Na lakierze połozona została warstwa wosku Zymol carbon, a felgi ochrania wosk Swisswax Autobahn. Auto ostanio było myte pod koniec listopada. Od tego czasu zrobiłem ok. 2000 km ( w tym wypad do Poznania). No i właśnie przed chwilą wróciłem z myjki samoobsługowej na której, z pomocą własnych kosmetyków (szampon Gold class) i wody z mujki umyłem swoją O II. Nie dość, że lakier i felgi myło się rewelacyjnie łatwo, to jeszcze Octavia wygląda jak gdyby tydzień temu przeszła kompletny proces. Fakt, że po umyciu lakier został zabepzieczony, a wosk uzupelniony za pomocą Ultimate Quik Detailer dzięki temu nabrał "mokrego" połysku i jest gładki jak gdyby porzed chiwlą był wyczyszczony glinką
Szkoda że nie miałem aparatu (choć i tak pewnie zdjęcia o 20 by nie wyszłyCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89Big, widzę że przerzuciłeś się na najwyższą półkę kosmetyków
Zamieszczone przez jama89Wrzuć jakieś fotki z kropelkowaniaCzarny Elegance
Komentarz
-
-
jama89, hehe na CR trochę trzeba nazbierać
Ja na zimową przynajmniej z nazwy porę wybrałem sealant RejeX który ma już 3miesiące i ma się dobrze, chociaż tył klapy trochę jakby w gorszym stanie.
Jak by kogoś interesowało, bo cicho w temacie dopiero Big ruszył więc trochę też się dorzucę, bo nagrywałem akurat filmiki więc mogę się podzielić
Tydzień po aplikacji wyglądał tak:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hqrG7ITSK88&list=LLRcbsVDniDSaDPe_hd02Ddw& feature=mh_lolz[/youtube]
34dni później:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_mM-iwfKyvI&feature=related[/youtube]
A to już 2miesiące później:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a7q6IKZead0&feature=related[/youtube]
Teraz mijają 3miesiące, ale nie ma kiedy nagrać bo na razie auto czyste
Mam go też nałożonego na felgach i mycie szamponem to czysta przyjemność bez pędzelka i żadnego środka do felg.
Komentarz
-
Komentarz